GreekEnglish
Κατηγορίες προϊόντων
   Πληροφορίες
  Όροι Χρήσης
Πολιτική πώλησης και αποστολής
Πολιτική επιστροφών
1923
Το 1923, με τη Συνθήκη της Λωζάνης και την ανταλλαγή των πληθυσμών, έρχεται από την Κωνσταντινούπολη στη Θεσσαλονίκη ο Βασίλειος Χαραλαμπίδης, και με την οικογένειά του εγκαθίσταται στον προσφυγικό συνοικισμό της Τούμπας.
 

1924
Απόγονος εμπόρων της Πόλης, μεταφέρει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του στη νέα πατρίδα, και αμέσως, ήδη από το 1924, ξεκινά την ατομική εμπορική του επιχείρηση, στην οδό Ιπποδρομίου 11-13 στην Τούμπα, με το ίδιο, όπως και στην Πόλη, αντικείμενο εργασιών.

Την κατασκευή και εμπορία ειδών χειροτεχνίας.

Η Ξυλογλυπτική, η Ξυλοκοπτική και η Πυρογραφία ήταν μέχρι τότε άγνωστες δραστηριότητες στην Ελλάδα.

Με σχέδια-πατρόν, που στην αρχή εισάγονται και στη συνέχεια σχεδιάζονται και παράγονται από τον ίδιο και τους διαδόχους του, και, παράλληλα, την εισαγωγή των αναγκαίων εργαλείων και αναλώσιμων, η νέα αυτή απασχόληση κατακτά σταδιακά σημαντική θέση στην εκπαίδευση και την παραγωγική απασχόληση στον ελεύθερο χρόνο της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης.

 

1936
Μετά το θάνατο, στις 25/1/1936, του Βασιλείου Χαραλαμπίδη αναλαμβάνουν την επιχείρηση τα παιδιά του Ιωάννης και Χαράλαμπος.

Με την μορφή Ο.Ε. και την επωνυμία

«ΑΦΟΙ ΒΑΣ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ Ο.Ε.» η επιχείρηση συνεχίζει τις εργασίες της στην οδό Εγνατία - Νέα Στοά 39, όπου μετεγκαταστάθηκε.

  1941-1949
Ο θάνατος, τις πρώτες μέρες του πολέμου, του Χαράλαμπου Χαραλαμπίδη, η κατοχή και στην συνέχεια ο εμφύλιος αναστέλλουν ουσιαστικά τη λειτουργία της επιχείρησης.
 

1949-1961
Η ειρήνη στη χώρα, δημιουργεί τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την επαναδραστηριοποίηση της επιχείρησης.
Ο Ιωάννης Χαραλαμπίδης, μόνος πλέον, ξεκινά μια νέα περίοδο της εμπορικής παρουσίας της επιχείρησης στη Θεσσαλονίκη.

Η καθιέρωση στα Δημοτικά Σχολεία όλης της χώρας του μαθήματος της χειροτεχνίας, με Ξυλοκοπτική και Ξυλογλυπτική, δίνει μεγάλη ώθηση στις πωλήσεις. Έτσι αναπτύσσεται γρήγορα σ' όλη την Ελλάδα, ένα καλά οργανωμένο δίκτυο προώθησης.

Με επενδύσεις και νέα μηχανήματα επεκτείνονται οι εργασίες και στην παραγωγή και εμπορία ξύλινων παιγνιδιών.

Οι πωλήσεις προωθούνται με διαφημίσεις, με εκθέσεις και επιδείξεις στα σχολεία, αλλά και με συμμετοχή της επιχείρησης, ήδη από τα πρώτα χρόνια του '50, στην Δ.Ε.Θ.

Από τα μέσα της δεκαετίας του '50, η επιχείρηση ενισχύεται με την παρουσία και των απογόνων, δημιουργώντας έτσι τις δυνατότητες επέκτασης, σταδιακά, των εργασιών και στο κλάδο της εμπορίας Σιδηρικών και Βιομηχανικών Ειδών.

 

1961
Με την μετατροπή της ατομικής επιχείρησης σε Ο.Ε. με την επωνυμία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ & ΥΙΟΣ Ο.Ε.» και την είσοδο του Βασιλείου Χαραλαμπίδη στην εταιρεία, ξεκινά μία δεύτερη περίοδος.

Αυτή σηματοδοτείται με την συνεχή αύξηση του κλάδου εμπορίας Σιδηρικών και Βιομηχανικών ειδών και παράλληλη μείωση του παραδοσιακού κλάδου των ειδών χειροτεχνίας.

Οι συνθήκες αλλάζουν.

Το μάθημα της χειροτεχνίας στα σχολεία περιλαμβάνει πλέον άλλες κατασκευές και τα ξύλινα παιγνίδια, αντικαθίστανται πλέον από τα πλαστικά.

  1972
Το 1972 το εμπορικό κομμάτι της επιχείρησης μεταφέρεται στην οδό Λέοντος Σοφού 10, ενώ το κατασκευαστικό συνεχίζει να λειτουργεί στην παλαιά διεύθυνση μέχρι το 1976, που σταματά οριστικά η λειτουργία του.
 

1974
Ο θάνατος του Ιωάννη Χαραλαμπίδη στις 2-2-1974 οδηγεί την παλαιά εταιρεία στην λύση της.

Η επιχείρηση συνεχίζει την λειτουργία της με νέα μορφή και επωνυμία «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» στην οποία συμμετέχουν ο Βασίλειος και ο Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης.

Η εμπορία Σιδηρικών και Βιομηχανικών ειδών είναι πλέον η κυρίαρχη απασχόληση. Ο κύκλος εργασιών διευρύνεται και η επιχείρηση διεκδικεί μία καλή θέση στον κλάδο.

 

1989
Το 1989 συμμετέχουν ήδη στην οικογενειακή προσπάθεια η Μαρία και Βασιλική Χαραλαμπίδου και έτσι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την επέκταση της επιχείρησης και στο χώρο των λιανικών πωλήσεων.

Μία νέα εταιρεία με την επωνυμία «ΜΑΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε.» εγκαθίσταται γι' αυτόν τον σκοπό στο ιδιόκτητο κατάστημα επί της οδού Φράγκων 20.

  1992
To 1992 είναι το ορόσημο ενός ακόμη βήματος στην ιστορία της οικογενειακής επιχείρησης.
Συγχωνεύονται οι εταιρείες
« ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» και
« ΜΑΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε.» και ιδρύουν την
«ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΣΙΔΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ»

με διακριτικό τίτλο
ΣΙΔΗΡΙΚΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ Α.Ε.
 

1994
Το 1994 μεταφέρεται η έδρα και η χονδρική πώληση στις νέες εγκαταστάσεις στο Καλοχώρι, οι οποίες καλύπτουν χώρο πάνω από 2.000τμ και πληρούν απόλυτα τις σύγχρονες απαιτήσεις οργάνωσης αποθηκών.

Το κατάστημα λιανικής πώλησης στην οδό Φράγκων 20 συνεχίζει τη λειτουργία του.

Με πλήρη αποδοχή των νέων τεχνολογιών και της εξέλιξης, η εταιρεία αναπτύσσει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο μηχανοργάνωσης, το οποίο εξυπηρετεί με ευθεία ηλεκτρονική σύνδεση το σύνολο των εργασιών στην έδρα και το υποκατάστημα. Με τα αναγκαία προγράμματα μηχανογράφησης, η παραλαβή και η αποστολή των παραγγελιών διεξάγεται αυτοματοποιημένα, με την χρήση φορητών scanners.

  1999
Η οικογενειακή επιχείρηση του 1924 είναι πλέον μία σύγχρονη οικονομική μονάδα στο χώρο των διανομών και της εμπορίας, έτοιμη να αντιμετωπίσει το μέλλον και τις προκλήσεις του.
Πάνω


Επιστροφή   Copyright © 2009 ΣΙΔΗΡΙΚΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ Α.Ε  
Ο Χώρος, οι Σελίδες και τα Αντικείμενα που υπάρχουν καταχωρημένα αποτελούν ιδιοκτησία της ΣΙΔΗΡΙΚΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ Α.Ε.
και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν ή να αναπαραχθούν χωρίς έγγραφη άδεια μας.